zondag 23 augustus 2020

Hoera, het regent!

Vanmorgen regende het pijpenstelen. Met af en toe een windstoot. Dus moest ik eerst de laarzen en het regenpak aantrekken en mijn zuidwester op mijn grijze knar drukken, voordat ik met de Friezin aan de ochtendwandeling zou beginnen. Fenna kreeg enkel haar riem om. We hebben honden gehad, die totaal geen zin hadden om de deur uit te gaan als het regende of zelfs maar naar regen rook. Maar gelukkig is Fenna wat dat betreft net als haar baas : gaan!
Als het regent zie ik aanzienlijk minder mensen lopen met hun hond. Of ze lopen een andere, kortere route. Wel sneu voor zo'n beest als de baasjes aan zichzelf denken. Het enige waar ik last van kreeg waren mijn (sneaker)sokken. Onder het lopen gleden ze in mijn laarzen langzaam maar zeker eerst van mijn hielen en toen kropen ze naar mijn tenen in de laars. Dat komt omdat mijn voeten iets te veel ruimte hebben in de laarzen. Onderweg liet ik Fenna gewoon haar alledaagse ding doen. Dat betekent dus veel snuffelen en markeren. Uiteraard doet ze dan ook haar behoefte, maar dan zijn we al in het bos. Het is na zo'n wandeling in de stromende regen altijd weer een fijn gevoel als ik mijn regenoutfit uittrek en hem met de zuidwester aan de waslijn onder de overkapping ophang. Zelf ben ik dan
kurkdroog. Daarna krijgt Fenna een droogbeurt. Dit keer zonder de föhn te gebruiken, want dan kan ze nog wat nagenieten van de koelte. Niet veel later werd een bak met tomatenplanten omgeblazen. Da's wel heel snel en slordig oogsten. Werk aan de winkel.