vrijdag 7 augustus 2020

Geen personal trainer

 Geregeld hoor of lees ik over een personal trainer. Ik geloof daar niet zo in. Zo'n iemand doet me denken aan mijn schooltijd, toen ik nog geloofde louter voor de leraar te leren en niet voor mezelf. Toen deed ik mijn huiswerk vaak niet. Pas toen ik in de gaten had, dat ik voor mezelf leerde had ik die leraar eigenlijk helemaal niet nodig.
Mijn therapeuten wezen mij enkel op wat mogelijkheden. Ik moest het zelf doen. Zonder zo'n therapeut die mij achter mijn broek zat. Ik was geen klein kind meer.
Wat ik wil zeggen is dat mensen met een personal trainer nog niet ontdekt hebben, dat de leerstof  en oefeningen louter voor henzelf zijn. Ze zijn vaak blij als hun personal trainer vakantie heeft of om andere redenen niet komt opdagen.
Laatst hoorde ik van iemand dat hij via hypnose wilde stoppen met roken. Ik zei toen dat stoppen een knop in je hoofd omzetten is. Een hypnotiseur, e-sigaret, nicotinepleisters of acupunctuur zijn paardenmiddelen. Was ie niet blij mee. Hij rookt nog steeds. Hetzelfde geldt voor menig dieet. Een eetpatroon veranderen kan, maar is vaak tijdelijk van aard. Het is beter je levensstijl te veranderen.
Het gaat er om, dat je zelf iets wilt en dat niet via een ander of een paardenmiddel probeert te bereiken. Word je eigen personal trainer. Zolang je de knop bij jezelf niet omdraait, wordt het niets.