donderdag 13 augustus 2020

Make up

Ik had het plan opgevat met de camper naar de loods te gaan. Daar wilde ik nog wat klusjes aan de bus doen. De klusbus die wij hebben is duidelijk een andere dan de reguliere. De klusjes betreffen make up. Dus niet strikt noodzakelijk, maar wel leuk om te doen. Een ervan betreft de beide remklauwen. Ze waren roestbruin van kleur en weliswaar nadien behandeld met een antiroestmiddel, maar de bruine kleur komt terug. Ik wil ze dit keer na een antiroestbehandeling een kleurtje geven, zodat er een extra beschermlaag opzit.
Een ander klusje is het stellen van de schuifdeur. Hij lijkt wat gekanteld. Links boven valt ie niet mooi egaal met de carrosserie, terwijl ie links onderin juist wat in de carrosserie wegvalt. Een kniesoor die daarop let. Ik dus. 😀
De neus van de motorkap verdient ook wat aandacht. Steenslag en insecten hebben de lak op de neus geteisterd. En wie zijn neus schendt... Was dat stukje maar voorzien van een kunststof beschermlaag.
Ik wil ook de beide kleine luiken aan de voorkant van het dak van isolatie voorzien. Het punt is dat het oppervlak van zo'n luikje klein is (30x25 cm) en ik waarschijnlijk
een rol van een paar meter zelfklevende isolatie of iets dergelijks zou moeten kopen. Dat wil bruin liever niet trekken. Dus ik hoop ergens een restantje tegen te komen voor weinig.
De tot gereedschapskist ongebouwde jerrycan aan de achterkant vertoont hier en daar wat kale plekken. Ik ben er de afgelopen vakantie wat ruw mee omgegaan. Mijn fiets heeft er tegenaan staan schuren, tijdens het vervoer. Ik moet dus voortaan daar iets tussen plaatsen of eerst een doek om het spatbord van mijn fiets doen.