vrijdag 21 augustus 2020

Corona trollen

 Een notoire steuntrekker meldt zich na jaren bij het UWV. Hij zegt tegen de man achter de balie : "Ik wil werken." De medewerker denkt even na, tikt wat op zijn toetsenbordje en zegt : "Mooi. U kunt morgen beginnen als directeur van een frisdrankfabriek. U krijgt een salaris van € 12.000 per maand en een auto van de zaak met chauffeur."
De uitkeringstrekker kijkt verbaast en zegt dan : "U maakt grapje." De medewerker glimlacht, wijst met zijn pen naar de werkzoekende en zegt : "Maar u begon."
Men maakt zich zorgen over de zogenaamde Corona-trollen. Dat zijn media die 'nepnieuws' (of is het een andere visie?) verspreiden over het coronavirus. Ook hier een soortgelijke 'grap' als waar ik mee begon.
De overheid en het RIVM begonnen immers zelf met het verspreiden van nepnieuws. Het virus zou geen gevaar opleveren, want China ligt aan de andere kant van de wereld. Toen het virus even later in het zuiden van Duitsland opdook was het nog geen issue. Het carnaval mocht gewoon doorgaan en andere voorzorgsmaatregelen waren niet nodig. Ook na de uitbraak bleven de instanties zich als trollen gedragen, door nieuws te verspreiden dat niet correct of tegenstrijdig was. Ergo, de overheid en het RIVM gaven het voorbeeld en doen dat nog steeds voor de trollen. Ook slechte voorbeelden doen volgen. De pot verwijt de ketel.