zaterdag 1 augustus 2020

Vroeg op

Vanmorgen werd ik plots wakker. Het was half vijf! Ik hoorde onweer (sliep dus op mijn verkeerde oor) en opeens bedacht ik me, dat het dakluik van de camper nog openstond. Oeps! Dus ik naar buiten. Het was doodstil in de straat, dus niemand zal die vent in zijn onderbroek met een paraplu hebben zien lopen. Aan de andere kant : er zijn gekkere feestjes. Toen ik het luik gesloten had, zag ik een bliksemschicht en hoorde ik een donderslag. Beide bij een donkere hemel. Ik weer vlug naar binnen, waar ik me in de badkamer afdroogde. Toen ik weer de slaapkamer insloop, liep er een hond rond. Fenna is bang voor onweer en was door Sonja uit de huiskamer gehaald. Ik haalde haar mand (van Fenna dus) zodat ze op
"Wat is er?"
onze kamer mocht slapen. Als we haar in de woonkamer laten, gaat ze zachtjes piepen en aan de deur krabben. Dat willen we dus niet.
We willen ook niet dat ze op bed of in meubels gaat liggen. Dus in haar eigen mand.
Rond half negen was ik weer in de huiskamer. Toen ik de gordijnen opentrok, zag ik Tom in zijn biezen mandje liggen maffen. Hij sliep erg vast, want normaal kijkt ie even naar mij. Ik riep hem : "Tom, Tom, Tom!!" De laatste keer hard genoeg om hem wakker te maken. Tom tilde zijn koppie op en zei : "Miauw!" Dat betekent : Wat is er? Dus ik zei : "Het is zaterdag, je mag lekker uitslapen Tom!"