woensdag 12 augustus 2020

Wat een chaos!

 Bij wijze van uitzondering heb ik wat zitten luisteren en kijken naar een debat over de aanpak van het Covid-19 virus. Ik vond het gedrag van bepaalde regeringslieden storend. Ze vonden hun telefoon belangrijker dan de sprekers. Ronduit onbeschoft, vind ik (schrijft opa).
Inhoudelijk vond ik met name de reacties van de regering en hun maatregelen erg inconsistent overkomen. Enige samenhang ontbreekt. De GGD heeft geen capaciteit, maar men wil meer testen en contacten onderzoeken. Het dragen van mondkapjes is ook zo'n vreemd betoog. Men wil het verplichten, maar daarmee wordt een grondrecht geschaad. Hoe wil men controleren of iemand thuisblijft of niet? Een enkelband of zo? Of worden mensen via de corona-app gevolgd? Zelf had ik verwacht, dat overal waar veel mensen samenkomen, mondkapjes gedragen moeten worden. Klaar. Dus niet alleen in de horeca, ook in winkels, pretparken enzovoort. Het mooi ervan is, dat mensen / eigenaren dat zelf kunnen regelen in de geest van : je komt mijn park, winkel, bieb enz. niet binnen zonder mondkapje. Het personeel handhaaft.
Hier krijgen bezoekers van het ziekenhuis een mondkapje uitgereikt. Met dat kapje mag je na het verstrekken van gegevens het gebouw in. Volgens minister De Jonge (opleiding een of andere hoge school) zijn die kapjes zinloos. Ik denk dat men in een ziekenhuis iets meer kennis van zaken heeft. Zonde dat men voor zo'n debat bijeenkomt. De vragen en reacties van de Kamerleden waren zinvol. De antwoorden treurig met als enige duidelijkheid gebrek aan kennis en gezond verstand. Tijdens de uitzending vroeg ik me opeens af of je een goudvis kan leren touwtje springen.