vrijdag 7 augustus 2020

Gekortwiekt

 Na de late en valse start van onze regering ten aanzien van het Coronavirus, heb ik nog nauwelijks oor naar de voordrachtjes van Rutte en/of De Jonge of de berichtjes van het RIVM. Voor mij zijn ze stuk voor stuk ongeloofwaardig geworden. Zoals ik al vaker zeg : "Ik volg mijn eigen veilige koers." We worden als ouderen toch al zo gekortwiekt op van alles en nog wat. Velen mogen van anderen niet eens hun eigen familie zien. Wij proberen baas te blijven over ons eigen leven.
Vandaag stond er een ambulance voor de deur van oma. Ze had ook Sonja gebeld om hulp. Wat denk je? Wil het ambulancepersoneel Sonja de toegang tot de woning weigeren. Gelukkig werd ze door oma alsnog naar binnen geroepen. Die gasten denken gelijk de regie over te nemen. Hallo beste mensen, het is oma's verzoek en haar huis! Ik heb een hekel aan dat politieagentje spelen. 
Vanmiddag heeft Sonja de tondeuse over mijn flink begroeide grijze hoofd gehaald. Ik ben daar nogal gemakkelijk in. Iedereen mag mijn haar knippen. Zelfs een blinde. In het ergste geval ben ik echt kaal.
Ook in andere situaties deed ik niet zo moeilijk. Zo vond ik het geen probleem toen mij door een huisarts gevraagd werd, of de leerling assistente bij mij bloed mocht prikken. Het arme kind was nogal zenuwachtig. Ze prikte drie keer mis, maar gelukkig voor haar had ik nog een arm. Daar stak ze de naald onder toeziend oog van de arts wel juist in een ader. In die periode kon ik daar gewoon naar kijken. Tegenwoordig doe ik dat maar niet meer.