maandag 10 augustus 2020

Dilemma's

 Wat in Beiroet gebeurd is is natuurlijk triest en schandalig tegelijk. Toch voel ik me voor een dilemma geplaatst, als men om financiële steun vraagt. Als een overheid nalatig is, moet / wil ik dan hun slachtoffers helpen? Ik vind dat ook symptoombestrijding. Ook in arme landen is geld genoeg. Alleen is de verdeling ervan schandalig. Dus zie je mij geen geld overmaken. Komt bij dat bij al die hulporganisaties ook veel van dat geld blijft kleven. Gelukkig hoor ik dit keer wel, dat geld niet naar de corrupte regering gaat, maar naar lokale projecten en hulpverleners. En toch, toch heb ik zo mijn twijfels wat hulp betreft. Misschien heb ik veel te lang hulpgelden zien verdwijnen. Ik hoef enkel naar Haïti te kijken. Daar hoor ik niets meer van.
Nee, de tijd van helpen heb ik gehad. Ik vind het ook geen probleem wanneer andere landen ons ook niet zouden willen helpen. Dat is dan een consequentie.
En dan is er het registratieverzoek dat de horeca verplicht moet doen aan de gasten. En als gasten daar 'nee' op antwoorden, wat dan? Niets dus. Het is vreemd dat zo'n verzoek enkel in de horeca gedaan moet worden. In menige supermarkt en winkel is het drukker. Ik blijf de maatregelen zo zinloos vinden.