maandag 31 augustus 2020

Vele handen

Vorige week had ik me voorgenomen de andere helft van het pleintje onderhanden te gaan nemen. Het groen was daar flink omhoog geschoten (foto links). Ook omlaag, want de boompjes kregen laag hangende takken wat tot bukken of omlopen leidde.
Ik aarzelde even bij de start, want er verschenen nieuwsgierige donkere wolken die de tranen op hun beloop lieten. Toch heb ik maar vlak voor de lunch een begin gemaakt. Mede omdat een bewoonster al de laag hangende
takken van de boom aan het snoeien was. Dat gaat met een heggenschaar boven het hoofd aanzienlijk sneller. Dus ben ik haar te hulp geschoten. We spraken af na de lunch verder te gaan.
Na de lunch kregen we spontaan hulp. Met vier en een halve man (Luuk hielp ook een handje), ging het snoeien en opruimen aanzienlijk sneller. Ook de nieuwe bewoonster kwam even helpen. Het snoeiafval verdween in 5 kliko's. Zoveel was het. Twee boompjes moeten nog aan de onderkant iets gesnoeid worden. Maar het pleintje oogt nu al weer gelikt en.... we hebben nader kennisgemaakt met de nieuwe bewoonster.