zondag 16 augustus 2020

Jesus redt het niet

 Afgelopen week heb ik wat flarden van voetbalwedstrijden gezien. Zo zag ik hoe Barcelona door Bayern München werd vermorzeld. Er was één speler die mij qua spel direct opviel : Frenkie de Jong. Ik herkende zijn zinloze gepingel op het middenveld dat geregeld gepaard ging met balverlies. Ik dacht nog : "Hé jôh, je staat met 3-0 achter!"
Ik zag ook hoe Manchester City met Jesus verloor van Olympique Lyon. Daarvoor moest Memphis Depay wel even plaatsmaken voor de City killer Dembélé, die twee maal scoorde. Zo zie je maar weer Jesus redt het niet altijd.
Iets over een andere Jesus. Ik hoorde een rasta-man zeggen, dat ergens in de Bijbel staat dat de mens enkel groen mag eten. Dus dieren doden is verboden, daarom zijn rasta's vredelievende mensen. Op dat moment sloeg hij zichzelf op zijn arm. Daar zat een vlieg. De rasta man kent zeker niet het verhaal van de echte Jezus die 'haring met witte brood' (was het 3 oktober?) uitdeelde aan een grote schare mensen. Veel offers aan God waren dieren. Is God dus geen veganist? Het blijft interessant en soms ook eng te merken hoe selectief mensen teksten uit de Bijbel gebruiken. Laten we wel zijn, er zijn ook heel veel mensen die het groen respecteren. Er zijn er die ze omarmen (ik neem aan geen cactussen enz.) en/of tegen ze praten. Gelukkig ben ik zelf slechts wat doof.