maandag 10 februari 2020

Weinig stormschade

Zowel gisteren als vanmorgen heb ik hier in de omgeving weinig stormschade gezien. Veel afgebroken (dode) takken, hier en daar een boompje om en wat rondvliegende dakbedekking in de vorm van de dunne kunststof golfplaatjes. Dat soort plaatjes zijn goed voor een konijnenhok, maar niet voor een schuurtje.
Fenna vindt de storm maar niks. Het gierende geluid van de wind en vooral de klapperende geluiden van losgeslagen deuren / hekken maken haar wat angstig. Nee, ze is duidelijk geen Kenau. Meer een soort Mona Keizer. Haha!
Voor een buurtbewoner heb ik een kunststof plantenpot met los slingerende inhoud (boompje) bijeengeraapt. Het is zo'n leuk ogende ronde pot die taps van vorm is. Dus wijd van boven op een kleine voet. Leuk bedacht, maar niet geschikt voor buiten omdat zo'n pot niet bepaald stabiel staat. Omdat in de buitenmuur waar de pot normaliter staat een oog gedraaid is, heb ik de pot met installatiedraad en een beugeltje daaraan vastgezet. Daarna ging het boompje er weer in.
Zaterdagavond moest ik weer even komen opdraven vanwege een haperende cv ketel. Ja, ze kennen me inmiddels. Via de telefoon vroeg ik de eigenaar eerst alle warme kranen te controleren. Dat deed ie, al sloffend met de telefoon aan zijn oor door de woning. Volgens hem waren alle warmwaterkranen dicht. Dus ging ik op pad, want meneer had het koud. Toen ik arriveerde en de huiskamer betrad, vond ik het er warm. Het was 21,5 Celsius. Maar ja, meneer (90) is 26 Celsius gewend. Ik ben toch maar even de kranen nogmaals gaan controleren. Ja hoor, is een warme kraan nog aan het druppelen! Dat had meneer dus niet gezien. Logisch, want zijn zicht is zeer beperkt. Nadat ik de kraan helemaal dicht gedraaid had, voelde ik dat de radiator in de huiskamer zachtjesaan warm werd. De bewoner sprong een gat in de lucht van opluchting. Figuurlijk natuurlijk, want hij is ook slecht ter been. De volgende keer zal ik via de telefoon vragen, een hand onder de kraan te houden.