donderdag 20 februari 2020

Het geneuzel gaat door

Nu is het woord carnaval aan de beurt. Een openbare school voor muggenzifters in Zevenaar wil het woord carnaval niet meer bezigen. Het heeft namelijk een associatie met het RK geloof en de school doet niet aan een geloof. Al gelooft ze wel in het woord Verkleedfeest. Haha! Wat een lacher.
Hoe gaat die openbare school om met andere christelijke aanduidingen, zoals kerstfeest, Pinksteren, Pasen enz. en met die uit de islam? Wordt Pasen dan Eierenfeest? Of nee, Scharreleierenfeest? Kerstfeest wordt Schranserij. O nee, dan krijgen we mot met de obesitas patiënten. Ramadan is kwetsend voor mensen die aan anorexia lijden. Suikerfeest kan ook niet vanwege de diabetici onder ons. Pinksteren doet aan dierenmishandeling denken. Ander RK feesten aan kindermisbruik. En zo is er altijd wel weer wat te bedenken.
Op die openbare school wil men wel blijven feesten, want vrije dagen afkomstig van welk geloof dan ook, zijn altijd welkom. Ik herinner me nog dat op de lagere school, in de jaren 50, tegen ons gezegd werd dat de kinderen op de openbare school in het dorp verloren zieltjes waren. Die zouden reddeloos verloren zijn. Later geloofde ik dat niet meer. Maar nu opeens neig ik daarop terug te komen.