dinsdag 25 februari 2020

Uitlaat ontroesten


...voor en ...
Niet alles wat ik doe is een succes. Gelukkig niet, anders zou ik geen mens zijn. Zo is van de kapjes, die ik onlangs gespoten heb, de lak gaan bladderen. Ik denk, dat ik de kunststof ondergrond onvoldoende gereinigd heb. Of heb ik met mijn blote tengels vettige afdrukken achtergelaten. Hoe dan ook, zowel de primer als de lak ging daar loslaten. Werk aan de winkel!
Een ander iets is de uitlaat van Sonja's snorscooter. De tweewieler staat dag en nacht buiten. Weliswaar onder een hoes, maar daar trekt vochtige lucht zich niets van aan. Dus kwam er hier en daar roest tevoorschijn. Zoals op het standaard / de bok en op de uitlaat. Die roest heb ik vanmorgen aangepakt. Ik ben op de tweewieler naar de loods gereden. Daar heb ik de uitlaat ontdaan van het beschermschild en ben toen met schuurpapier de roest te lijf gegaan. Vervolgens heb ik de boel stofvrij gemaakt en met een
...na...
roestomvormer behandeld. De bruine kleur veranderde langzaam in een donkere, bijna zwarte. De uitlaat en het standaard zagen er gelijk stukken beter uit. Met een spuitbusje zwarte lak heb ik de delen weer op kleur gespoten en het schildje weer geplaatst. Ik moest voor dit klusje wat over de vloer spartelen, om de onderkant ook goed te kunnen doen. En dat op mijn leeftijd. Maar goed, ze zien er weer als nieuw uit. Voorlopig.