maandag 24 februari 2020

Hete kip

Geen seksberichtje of zo, hoor. Het gaat weer over eten. Lekker eten. Een variant op de Ajam Pedis, of wel hete kip. Als ik ergens geweest ben en Sonja vraagt mij hoe het was, dan zeg ik als eerste : "Er was niet eens eten.." of "...het eten was lekker." Haha! Ach ja , Indo hè
Gisteren heb ik het gerechtje gemaakt. Voor bij de nasi of op een broodje á la broodje bakkeljauw. Maar dan met hete kip.
Wat heb ik gedaan? Ik heb een kipfilet uit de vriezer getrokken en hem in de magnetron ontdooid. Daarna heb ik het in kleine blokjes van ongeveer een halve cm gesneden. De kip heb ik wat gekruid met zout en peper en vervolgens in olie gebraden. Toen heb ik de blokjes op een bordje geschept. Evan apart gelegd. Van de vrijdag-patatdag was een beker met gesnipperde uit over. Die moest er ook aan geloven. De uitjes met twee tenen fijn gesneden knoflook ben ik in dezelfde koekenpan gaan bakken. Ik heb er wat trassiepoeder bijgedaan en twee gedroogde pepertjes (hot, hot, hot!) die ik vooraf met de tjobek (vijzel) fijn gewreven had, eraan toegevoegd. Daarna heb ik het bordje met de gebraden brokjes kipfilet, een scheutje ketjap (=zout!) en wat paprika en een stengel gesneden lente ui eraan toegevoegd. Even flink opwarmen en omscheppen. Klaar! En het smaakte mij voortreffelijk.