zondag 23 februari 2020

Föhn-feest



Vanmorgen moest het regenpak en de laarzen aan, voordat Fenna en ik naar buiten gingen voor de ochtendwandeling. Gek dat de Friezin geen moeite heeft met regen en modder, maar een wasbeurt niet ziet zitten.
Onderweg zag ik veel regenwater, heel veel zelfs. De anders droge greppels stonden vol water. Om de mij bekende plekken zijn de rioolputten nog steeds verstopt. Ik zou bijna zeggen : al jaren. Men zou met dit soort regenachtig weer eens een controle moeten gaan uitvoeren, om zodoende het rendement van de rioolreiniging te vergroten. Maar ja, ik weet dat ik zelf ook pas als het regende weer werd herinnerd aan het lek in de dakgoot. Een kwestie van even noteren en uitvoeren zodra het weer het toelaat.
Weer thuis heb ik onder de overkapping mijn natte regenkleding opgehangen. Fenna was sneller klaar, want die schudde zich even uit. Ik heb haar nog even met haar eigen handdoek wat afgedroogd. Vooral haar poten, om afdrukken op de vloer te voorkomen. Maar... ik was helemaal droog en Fenna helemaal niet. Maar dat vindt Fenna geen probleem, want ze weet dat er nog een feestje volgt.
Fenna's feestje begon toen ik met de föhn in mijn hand de huiskamer betrad. Ja, die kunstmatig opgewekte warme wind in combinatie met het strijken van mijn vingers door haar vacht, ervaart ze als een waar feest. Ook gek dat haar witte vacht zonder gebruik van Omo of Dash na drogen veel witter is. Dus geloof die fabrikanten maar niet. Sinds mijn jeugd schijnen die wasmiddelen alsmaar witter te wassen. Na het ontbijt, de wandeling en het föhn-feest ging ze tevreden in haar mand van haar zondagrust genieten.