dinsdag 25 februari 2020

Niet naar Italië

Hoe vreemd is het, dat wij leken veel realistischer problematiek benaderen dan deskundigen? Neem nou het coronavirus. Het virus was sneller in Europa dan men van officiële zijde had geroepen. Wij, Sonja en ik, zeiden toen al dat het virus al op dat moment in Europa zou zijn. Het virus verspreidt zich veel sneller dan menigeen denkt. Wat dat betreft is het met de computer ook zo : we lopen altijd achter de feiten aan.
Het virus is nu dus in Italië. En wat zeggen officiële instanties? Je kunt best naar Italië reizen, als je maar voorzichtig bent en de 'rode gebieden' mijdt. Wie alsnog besmet raakt was dus niet voorzichtig? Wat een onzin. In heel Italië bestaat de kans op besmetting. Neem daarvoor de afstand tussen China en Italië en de grootte van het Europese land zelf. En dan de incubatietijd. Die is toch zeker sterk persoonsafhankelijk? Dus wat twee of drie weken in quarantaine?  Er zijn ook mensen die het virus dragen en er zelf geen last mee krijgen. Die verspreiden het ook. En dan de mondkapjes. Wat vreemd al die kapjes als ik hoor dat besmetting vooral via de handen plaatsvindt. Maar ik zie bar weinig mensen met handschoenen. Door overal en nergens de handen te gaan wassen wordt de kans op besmetting enkel vergroot.
Ik hoorde de meneer van de WHO zeggen, dat men het virus onder controle kan houden als we ons best doen. "Maar we hebben ook wat geluk nodig", voegde hij nog toe. Als we ons best doen, geluk, ergo : kletspraat. Hier in Nederland zegt men : we zijn er klaar voor. Maar van preventieve maatregelen horen wij niets. Integendeel, we mogen naar Italië als we maar voorzichtig zijn. Nou wij zijn er ook klaar mee. Klaar met die apathische houding.
Er is een heel ander virus waar weinigen in ons land aandacht aan besteden. Een haast dodelijk en zeer oud virus genaamd Jan Salie.