maandag 3 februari 2020

Rijken in de watten gelegd

Hier vlak in de buurt heeft men een laadpunt gemaakt voor elektrische auto's. Aan de ene kant handig, aan de andere kant is er weer een parkeerplaats opgeofferd voor zeer beperkt gebruik. De daar aanwezige  vakken zijn altijd bezet. Iemand is dus de klos.
De mensen die in een e-wagen rijden worden wel heel erg in de watten gelegd. Je moet al over een flink inkomen beschikken om zo'n e-auto te kunnen betalen. En alsof dat niet genoeg is krijgen die rijke stinkerds ook nog allerlei andere financiële en parkeervoordeeltjes. Zo zie ik veel oplaadpunten vlakbij een entree van een gebouw staan. Dus ver lopen hoeven de e-bestuurders ook niet. Dat mogen de minder validen wel. De financiële voordelen worden opgehoest door de mensen die zich geen e-wagen kunnen veroorloven. Erger, de minder draagkrachtigen moeten ook nog een extra toeslag gaan betalen. Niet om een luchtzuiveringsinstallatie te laten draaien, maar voor de e-support. Ik hoop maar dat de hoge prijs van zo'n e-wagen tot betere werk- en leefomstandigheden zal leiden bij de kobaltdelvers en andere slachtoffers van onze e-wensen.
Ik blijf het ook een misser vinden, dat bi zo'n auto geen voorziening is aangebracht, waardoor je hem thuis kunt opladen. Net zoals de accu van Sonja's e-bike.