dinsdag 4 februari 2020

Fake Eva Jinek

Ze wilde per se even naar een aflevering van Jinek kijken. Nou, ze kwam van een koude kermis thuis. Ze zag hoe Jinek en haar medestanders het opnamen tegen een PVV'er. Het is algemeen bekend, dat in dergelijke linkse praatprogramma's andersdenkenden geen schijn van kans maken. Ze mogen nauwelijks een zin uitspreken zonder onderbroken of zelfs aangevallen te worden. Jinek zelf neemt daarin het voortouw. Ze is dan opeens de regie zogenaamd kwijt.
Tijdens een debat tussen Jetten en Baudet ging de gespreksleidster, zich er ook mee bemoeien (tegen Baudet natuurlijk) en zij had nauwelijks de regie over het debat. Terwijl het debat zelf best interessant geweest zou zijn, ware het niet dat er een stoorzender aanwezig was die nauwelijks op de hoogte was van het onderwerp; onze rechters en rechtspraak. Maar dat hoeft men tegenwoordig niet. Zelf zou ik niet meer ingaan op uitnodigingen van dat soort 'slagers, die hun gasten graag naar de slachtbank leiden.
Zelf keek ik gisteren naar een docu over Zweden. Daarin werd flink afgegeven op de 'vreemdelingenhaters'. Er stonden zelfs blonde Zweedse vrouwen te huilen toen ze vertelden dat Afghanen teruggestuurd zouden worden. Natuurlijk kwamen er fragmenten met uitspraken van deze 'haters' in beeld. En ook daar weer een relatie leggen met nazi's.
Wat ik wel miste was de kern van het probleem : de enorme overlast en criminaliteit. Met geen woord werd gerept over deze zaken, die geleid hebben tot terugsturen van immigranten. Weer de halve waarheid dus. Vandaar even (van mijn kant weer) een ander Zweeds verhaal :