zaterdag 22 februari 2020

Verkeerde bek

Het doet me deugt te zien, dat mijn medeauteur weer terug is. Compleet met weer een leuk bericht :

Rare vogel zeg!, die houten specht op je garagemuur. (14 febr.j.l.)
En, ,,...met een verkeerde bek..."! Dát zei een Indo-maatje, uit mijn vroegere vriendenkring, wel eens over iemand met aso-gedrag en een brutale mond.
Dat eerste betreft ook jouw houten vogel vanwege de kleur van zijn snavel maar hoe heb je dat nou kunnen doen man?! Jij, die altijd zo nauwgezet, consequent bezig bent met o.a. je Ducato-camperbus. Dáárop wordt een krasje in de lak beslist niet weggewerkt met een veeg witte verf! Ingeval van de snavel was er, behalve het gebrek aan de juiste kleur lak, dus ook sprake van Zeeuwse zuunigheid? Maar, de kleur rood op de snavel geeft wel aanleiding tot discriminatie binnen de vogelfamilie's, tot diep in 't Bronsgroen eikenhout, en dat wil je dat arme beestje toch niet aandoen?! Jij weet immers zelf maar al tegoed hoe zoiets voelt/voelde? toen je als klein Indo-jongetje op weg naar school vaak werd uitgescholden met ........ .!? Je hebt je sindsdien gelukkig ontwikkeld zoals Rocus de Vrije Vogeluit de vroegere TV-serie de "Fabeltjeskrant". Citaat Internet: Zijn rol was die van bemiddelaar: bij ruzie in het Grote Dierenbos probeerde hij de partijen weer tot elkaar te brengen.
Dat je je specht nú, hartje winter, buiten in de kou hangt is natuurlijk ook niet erg netjes van je want zo krijgt dat arme beest ook nog eens kei-kouwe poten.
Daar heeft Rocus dan gelukkig wel weer een oplossing voor, luister maar:
De specht moet overigens ook nog wel even flink aansterken na al die fracturen dus geef hem voorlopig maar wat extra te eten, vooral krachtvoer, want anders gaat hij zelf op zoek naar iets lekkers! Zoals hieronder: