dinsdag 28 juni 2016

Weer een spookbewoner

Een paar maanden geleden kreeg ik van de SVB te horen, al zou hier ene Jolanda S bij ons inwonen. Dat probleem is opgelost. Het was een miscommunicatie tussen de gemeente (lijke basisadministratie) en de SVB. Gelukkig maar, want de SVB dreigde direct met het korten op mijn AOW!
Vandaag viel bij ons een brief van de Belastingdienst in de bus. Niet voor ons, maar voor meneer B.! Meneer B is in januari 2013 van dit adres vertrokken. Dat bleek ook uit de (front office) administratie van de gemeente. Dat hebben we speciaal extra laten controleren toen we voor dat akkefietje met de SVB naar de gemeente gingen. Op de envelop staat de afdeling Toeslagen vermeld. Als volgens de Belastingdienst op dit adres hier nog iemand voordeurdeler is, wat gaat dat dan voor ons betekenen? En dan ook nog de vraag wat voor type is meneer B? Is hij onlangs uit de kast gekomen? Zit ie in de onderwereld? Prijkt zijn naam en adres op een hitlijst?
Of krijgen wij straks ook weer dreigbrieven van de SVB, het UWV enz. waarin we gekort gaan worden omdat volgens de Belastingdienst onze situatie veranderd is? Er worden al langere tijd fouten gemaakt door de diensten. Om een beetje moe van te worden. Tijd om met vakantie te gaan.