maandag 27 juni 2016

Petje af voor de Paus

De Paus heeft zijn excuses aangeboden aan de homoseksuelen. Ik wist even niet wat ik las. Maar het blijkt echt zo te zijn. Petje af voor deze Paus! Hij had al eerder afstand genomen van het oude standpunt over homoseksualiteit.
Mijn petje gaat ook af voor de Duitse advocaten, die de Turkse president Erdogan voor de rechter willen slepen. Ze beschuldigen, namens de Koerdisch-Duitse actiegroep waaronder een aantal bekende Duitsers (BD'ers?), Erdogan van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Het betreft het ombrengen van zo'n 200 Koerdische burgers in de afgelopen periode. Het werd inderdaad tijd voor een aanklacht, want onze minister Koenders hield zijn mond dicht. Leve de selectieve verontwaardiging!
Erdogan op zijn beurt heeft excuses gemaakt aan Poetin voor het neerhalen van een Russisch jachtvliegtuig. Ook dat werd tijd. Erdogan kon niet anders, want hij is tamelijk afhankelijk van de Russen. De Russen hadden bepaalde steun (o.a. de bouw van energiecentrales) stopgezet. Het is en blijft een vreemde gewaarwording, dat nota bene een NAVO lid de betrekkingen met Rusland aanhaalt. Ik hoop dat andere NAVO leden ook overgaan tot verbetering van de betrekkingen. Dat zal wel moeten, want een paar hoge militairen uit de omringende landen (o.a. Estland en Letland) heeft openlijk toegegeven, dat er helemaal geen sprake is van een Russische dreiging. Dit naar aanleiding van de grote NAVO oefening in Polen.
Nu Engeland uit de EU stapt, kan het Spanje aanpakken vanwege de onmin over Gibraltar. Spanje maakte direct gebruik van de Brexit door weer over de apenrots te gaan zeuren. Als gevolg van het steeds meer verbieden van het mishandelen van stieren, hebben de Spanjaarden zich nu op de apen gericht. De Britten hebben subiet een atoomonderzeeër gestuurd om de Spaanse apen te imponeren.
Tot slot : het Iraakse leger heeft Fallujah heroverd dankzij (volgens de Iraakse leger) Allah. Allah had daarvoor de IS beweging nog geholpen om Fallujah te veroveren en veel inwoners de dood in te jagen (volgens IS strijders).  Die Allah dat is me er een.