zondag 26 juni 2016

Diesel tanken

Vanmiddag zijn Mike en ik met de camper wat gaan rijden. Mike wilde nader kennismaken met het rijden in een bestelbus. Voordat we naar het industrieterrein reden, hebben we eerst nog even getankt. In het weekend is het wat goedkoper, voor wie daarin gelooft. Bij het tankstation stond (natuurlijk) een grote auto pontificaal tussen de twee perrons in. Bijna in het midden van het pad, waar normaal twee auto's naast elkaar kunnen staan. Gelukkig had de bestuurder, een vrouw (meer zeg ik niet), ook wel in de gaten dat ze de wagen nogal asociaal stilgezet had. Ze keek me met een wat beschaamd gezicht vluchtig aan. Ik wachtte geduldig af tot ze klaar was met tanken. Toen ze het tankstation verliet, kon ik oprijden tot aan de dieselpomp.
Toen ik het tankpistool pakte, zei ik 'getver!!' Dat ding was zeiknat van de diesel. Het spul lekte een beetje bij de aansluiting tussen de slang en het pistool. Ik heb de 80 liter tank gevuld. Niet helemaal, want we doen dat via het beschikbare budget. Hahaha! Maar ach, de dieselolie is een halve euro goedkoper per liter dan Euro. De tank was na de tankbeurt zo goed als vol.
Toen ik klaar was, stond ik daar dus met een stinkende hand. Ik rook á la Joachim Löw even aan mijn vingers. Brr! Wat een lucht! Natuurlijk waren er geen papieren handdoekjes beschikbaar. Gelukkig had ik nog een tissue in mijn broekzak.
Op het industrieterrein verliet ik mijn zetel om hem af te staan aan Mike. Dat wisselen van stoel gaat in zo'n bus probleemloos. We hoeven niet de wagen uit. Het is een kwestie van even omlopen in de bus. Gelukkig maar, want het was inmiddels buiten aan het regenen alsof er een wolkbreuk gaande was. Maar dat mocht Mikes rij-pret niet drukken. Na wat rondjes en een stukje achteruit zijn we in de stromende regen weer naar huis gereden. Mike is wat mij betreft geslaagd als buschauffeur. Aan het lijstje met aanpassingen is nu een verpakking wegwerphandschoenen toegevoegd.