dinsdag 28 juni 2016

Herinrichten camper

We zijn bezig de camper opnieuw in te richten. In de huidige situatie neemt met name het aanrechtblok relatief veel ruimte in beslag. Het betreft een spoelbakje met kraan en een kookplaatje, die op een onderkast gemonteerd zijn. Links behoort een koelkastje te zitten. Rechts staat een gasflesje.
We hebben inmiddels een mooie, smalle koelkast (44x44x80) gekocht, die aanzienlijk meer volume heeft dan de originele. Hij heeft enkel een 230 Volt voeding. De koelkast komt vlak naast de schuifdeur te staan, in een ombouw. Het staat namelijk wat slordig als bij het sterk afremmen een koelkast door de vooruit vliegt. Bovenop de koelkast komt een twee pits kooktoestel van Campinggaz. De gasfles verdwijn onder de zitbank. Om dat te realiseren moet ik wel een en ander aanpassen. Natuurlijk staat daarbij veiligheid voorop, zoals ventilatie en het zekeren. Eigenlijk heb ik die fles liever buiten de camper.
Hier in de buurt is een dhz garage. Misschien kan ik hem daar even op de brug zetten, zodat ik de onderkant beter kan bekijken. Het kan zijn dat daar nog alternatieve plekken zijn voor zowel de gasfles als andere zaken. Waar nu het keukenblokje staat, komt een smallere kast (40x60x80) voor keukengerei en dergelijke met daar bovenop een spoelbakje met kraantje. Daarmee winnen we zo'n 70 cm aan ruimte. We hebben de indruk dat het huidige bed (/zithoekje) net groot genoeg is. Het bed meet 130x180 cm. We hebben er al gelegen om even te passen. We zijn zelf 1.72 lang, dus.... We laten het bed voorlopig zo, totdat in de toekomst blijkt dat het toch te klein is.
Ik ben ook bezig met het eventueel plaatsen van een tweede accu. Die tweede (een huishoudaccu) wil ik laten opladen door de motor en (op de camping of thuis) via een lader op 230 volt. Ik heb daarvoor al diverse schema's gezien. De tweede accu gebruiken we dan voor constant stroom onderweg voor de koelkast, de binnenverlichting enz. Op een camping gaat de koelkast weer op 230 Volt.
Inmiddels heb ik gezien dat de holle ruimten van de wagen volgepropt zijn met isolatiemateriaal. Dus daaraan doe ik voorlopig niets.
Sonja heeft al mooie gordijntjes gemaakt. Niet alleen de ramen krijgen een gordijntje. Achter de beide stoelen komt er ook een te hangen. Vanavond gaan we de rails monteren.
Het uitgangspunt voor alles is, dat we het allemaal tamelijk basic willen doen. We willen ook veel loopruimte houden.