dinsdag 7 juni 2016

BBQ organiseren

Altijd leuk om te doen. Als je tenminste over enig organiserend vermogen beschikt en geen rommelaar bent. En je moet een dikke huid hebben en beslissingen durven nemen. Wie iets organiseert, zal altijd gezeur moeten aanhoren. Wie geregeld iets organiseert voor eenzelfde groep mensen, zal het opvallen dat de zeurpieten altijd dezelfde personen zijn. Zelf heb ik een keer tegen zo'n notoire zeurpiet gezegd, dat hij het feest de volgende keer mag organiseren. Toen haakte meneer af met de mededeling dat hij niet meer zou zeuren. Hoera!
Meestal begint het zeurfeest al met de lijst van genodigden. De een wil die wel, de ander juist niet op de lijst. Maar ja, het is niet een feestje voor een persoon. We hanteren de werkwijze dat we iedereen die binnen de scope valt uitnodigen. Men mag dan zelf bepalen of men komt ja of nee. Er zijn organisatoren die aan het feestvarken voorbijgaan en alleen mensen uitnodigen die ze zelf leuk vinden. Vind ik nogal egoïstisch.
Een datum prikken kan ook tot slepende kwesties leiden. Let wel, zelfs als men akkoord gaat met een datum kan het voorkomen dat men op de valreep toch weer afzegt. Dat hoort er ook bij.
Als je iets organiseert weet je van tevoren dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. Waar velen niet bij stilstaan is dat zo'n activiteit veel tijd en energie vergt. Van buitenaf lijkt het allemaal zo simpel.
Voor komende zaterdag hebben we een bbq georganiseerd voor de buurtbewoners. Leuk! We hanteren de vuistregel van 250 - 300 gram vlees per persoon (er zijn een paar grote eters bij). Dikke stukken vlees, zoals kippenpoten en kipfilet, worden van tevoren met wat zout gaar gekookt. Daarnaast is er natuurlijk stokbrood, salade en de bijbehorende sauzen, vruchten en drankjes. Voor de rest, een leuke sfeer, moeten de aanwezigen zorgen.