woensdag 29 juni 2016

En dat is nummer drie!

Gisteren kreeg onze student de uitslag van zijn laatste tentamen binnen. Na drie jaar studeren in Groningen heeft Mike zijn Bachelor gehaald. Hoera! Gefeliciteerd Mike. Knap hoor.
Zelf hebben wij van huis uit weinig tot geen aandacht gekend voor onze opleidingen. Als ouders wilden we dat anders aanpakken. Dus was er veel belangstelling voor het schoolgebeuren. Tot vervelends toe, blijkbaar. Want als we vroegen hoe het was op school, kregen we steeds minder te horen en zelfs reacties die aangaven dat we niet zo moesten 'zeuren'.
We hebben de kids altijd gefaciliteerd bij het streven naar hun doelen. Ze moesten natuurlijk wel zelf flink aan de bak en een beroep doen op hun eigen inzet en verantwoordelijkheid. Het gaat per slot van rekening om hun eigen toekomst. Als ouders zie je graag dat de kids een goede basis leggen voor hun toekomst en dat ze goed terechtkomen.
Natuurlijk hebben ook wij onze voorwaarden. Studeren kost nu eenmaal geld. Opleiding heeft bij ons de hoogste prioriteit gekend. Na de oudste twee kan ook de derde op eigen benen gaan staan. Maar hij wil zelf nog een studiejaar toevoegen om zijn Masters te halen. Dit keer geheel op eigen kracht.