vrijdag 17 juni 2016

De Kringloopwinkel


Als het zo uitkomt ga ik even langs bij de Kringloopwinkel. Er zijn hier twee of drie van die snuffelzaken. Een maand of wat geleden is er een geopend. Toen zag ik daar een Honda motorfiets staan waar je een bod op kon uitbrengen. Dat ding kwam uit een nalatenschap en was tijdens een woningopruiming in een schuur ontdekt.
Toen ik vanmorgen weer eens in die winkel ging kijken, stond de tweewieler er nog. Blijkbaar was er te weinig geboden. Toen ik daar stond te kijken, kwam een meneer naast mij staan. Hij vroeg of ik soms belangstelling had voor de CB750 Honda. Nee dus. En dat was maar goed ook, want meneer had hem net gekocht. Hij is bestemd voor zijn zoon, die in Friesland woont. Hij vroeg mij lachend of ik soms een linker zijkapje had. Ik zei toen dat in Friesland een grote motorsloperij is. Meneer kende zowaar Boonstra in Ureterp. Ik zei dat ie daar ook andere ontbrekende delen kon kopen. Hij had niet gezien dat de deels gedemonteerde remklauwen niet compleet waren.
We hebben daar nog wat staan babbelen over het opknappen. Met name het blok. Meneer reed zelf ook motor, maar sleutelen was niet zijn sterke kant. Ik wenste hem veel succes toe met het project.
In de winkel liep ik tegen een andere vogel aan. Een specht die uit losse delen was opgebouwd. Toen ik dat beestje zag, schoot mij de kale schijf van een berkenstam door het hoofd. Figuurlijk dan. Ik zag dat beestje al op die schijf zitten hakken. Dus ik heb het gekocht voor 2 euro en hem weer een thuis gegeven.