vrijdag 24 juni 2016

BREXIT rules!

(bron : Brexit -FB)
Hurray, we have a Brexit! Ik feliciteer de Britten en eenieder die tegen het beleid en de politiek van de EU is. De Britten hebben voor een vertrek uit de EU gestemd. Het was niet bepaald een grote meerderheid, wat mij een wat onbestemde bijsmaak geeft. Het gaat immers om een zeer belangrijk besluit.
Ik ben er toch blij om. Het Britse volk heeft gesproken. Leve de democratie! De democratie heeft het gewonnen van Brussel en de EU schapen, die lak hebben aan de wensen van de inwoners van de lidstaten. Ooit had de EU (met zo'n 10 leden) een groot aandeel in de wereldeconomie en had de samenwerking merkbaar veel voordelen. Maar die zijn met de ongebreidelde groei van de EU flink afgenomen. Landen met gaten in hun handen, corrupte bestuurders en louter persoonlijk ambities van EU parlementariërs zijn daar de oorzaken van. Dus al dat gekrakeel over een exit slaat grotendeels nergens op. Het slaat wel op al de aristocratische politieke profiteurs in Brussel en nationale regeringen, die ten koste van ons grof geld verdienen en uitgeven en als de dood zijn hun baantjes te verliezen.
Zoals ik al zei, samenwerken is prima, maar de EU is een heel ander verhaal. Die samenwerking heeft ons meer nadelen dan voordelen gebracht. Komt bij dat Amerika op allerlei manieren druk bezig is te infiltreren in Brussel.
Weg met de EU en leg een nieuw fundament aan voor een echte samenwerking, waarbij de individuele staten hun soevereiniteit behouden. Om het maar even grof te zeggen : Ik hoop dat binnen de EU de pleuris uitbreekt.
De toespraak van Cameron na de uitslag getuig van staatsmanschap. Hij neemt zijn verlies en treedt af als premier. Cameron accepteert de uitslag en belooft mee te werken aan de democratisch gekozen nieuwe koers. Dat klinkt heel anders dan het achterbakse, aristocratische  gezeur van Rutte na het referendum tegen Oekraïne. Rutte toonde daarmee geen enkel respect te hebben voor de democratie en daarmee minachting voor ons.
Meneer Tusk piept opeens ook heel anders. Waarschuwde hij nog een paar maanden geleden voor ernstige gevolgen, vanmorgen zei hij dat de Brexit niet iets is om hysterisch over te doen. Huh?!
Natuurlijk wordt de Brexit gebruikt om in de financiële wereld flinke een slaatjes te slaan. Eerst de koersen /beurzen omhoog gooien om ze vervolgens te laten kelderen. Dat is binnen 48 uur snel verdiend voor de grote graaiers. Het geeft weer eens aan dat de financiële wereld een kunstmatige mechanisme is, dat gemakkelijk door door de superrijken beïnvloed wordt.
Ik stel voor dat we behalve de EU ook de NAVO de rug toekeren, zolang Amerika daar de boel regeert. Misschien kunnen we dan zelf zorgen voor meer ontspanning op het Europees vaste land en massamoorden zoals in Irak en Syrië te stoppen. Let wel, de Amerikanen zijn verantwoordelijk voor aan miljoenen doden! Meer dan de 6 miljoen Joden, die door de Nazi's zijn omgebracht. In plaats van Amerika voor het Internationale Gerechtshof te slepen, doen we gewoon mee. Bah!