vrijdag 17 juni 2016

Vreemde gewoontes?

Het is misschien een wat vreemde gewoonte. Als ik buiten ben en ik zie een verstopping bij een afvoerput omdat er bladeren en dergelijke liggen, dan moet en zal ik de boel even vrijmaken. Ik blijf niet staan kijken hoe het regenwater alsnog wordt afgevoerd hoor. Het is een gewoonte die nog dateert uit mijn jeugd.
Als ik hier buiten loop en ik zie zwerfafval liggen, dan raap ik het op. Er ligt hier nauwelijks zwerfvuil, dus het gaat telkens om een blikje, een zakje of zo. Soms gebruik ik een (schoon!) poepzakje van Fenna als handschoen en/of verzamelbuidel.
Net als alle andere honden die we gehouden hebben, hebben we ook Fenna geleerd haar behoefte te doen op een plek waar nauwelijks of geen sprake is van overlast. In andere gevallen, soms moet ze nodig als we met de bal bezig zijn, ruimen we het op. Ik vind het erg vervelend wanneer een hond midden op een wandelpad of stoep zijn behoefte doet en het wordt niet opgeruimd.
Een paar dagen geleden zag ik een jongen op straat staan met een riem in zijn hand. Die riem ging richting het struikgewas langs de weg. Daar, ik moest goed kijken, zat tussen het hoge groen een hond zijn behoefte te doen. Dat vind ik mooi aangeleerd. Hond in de goot vind ik geen goede oplossing. Tenzij men de poep opruimt.