woensdag 29 juni 2016

Noeste arbeid

Spaghetti electronici
Vandaag hebben we ons weer eens druk gemaakt. We hebben de loods wat opgeruimd. Of beter, wat handiger ingedeeld. Veel materiaal aan de kant gezet, gesorteerd en een plekje gegeven. We konden nauwelijks bij het oud ijzer komen, maar na de ingreep is er weer een zee van ruimte.
's Middags, het was toen inmiddels drie uur, hebben we de camper voor de deur gereden. Ik heb eerst een aantal gordijnrailtjes opgehangen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ik moest zelfs een bovenkastje wat inkorten. Maar dat is allemaal gelukt. Sonja heeft de door haar gemaakte gordijntjes opgehangen. Het ziet er picobello uit!
Oude keukenblokje
Daarna ben ik het interieur wat gaan slopen. Ik bedoel : ontdoen van wat inventaris. Ik heb de kleine kast die voor de schuifdeur stond verwijderd. In die kast stond een porta potti. Maar we plaatsen een koelkast op die plek. Dus geen plassen en/of poepen, maar eten in de hut. Het sloopvirus sloeg vervolgens hard toe. Dus ik besloot de oude keuken te verwijderen.
Ik heb eerst goed gekeken hoe dat onding gemonteerd was. Daarna verliep de demontage nagenoeg probleemloos. Achter dat keukenblokje zag ik wat elektriciteitsdraden hangen. Daar schrok ik wat van. Ik ben gewend de bedrading door pvc buis te trekken.
Kale boel
Ik kwam erachter dat alle 12 volt apparatuur de energie gewoon direct aan de startaccu onttrok! Ik heb de hoofdkabel maar direct losgemaakt. In de bak naast de keuken zag ik een wirwar van draden. Na wat speurwerk bleken het zowel 12 als 230 volt kabels te zijn. Ik ga daar een mooi paneeltje voor maken. Zoals gezegd gaan we voor een huishoud-accu, die geladen wordt door de motor van de Ducato.
Toch moet ik zeggen dat de oorspronkelijke eigenaar best wel creatief is. allen in de uitwerking schort er hier en daar wat aan. Er zijn veel wegen die naar Rome leiden.