donderdag 2 juni 2016

Hoera, mijn vrouw is klusser!

Als het over klussen gaat, schrijf ik meestal over mezelf (dus niet 'me eige'). Maar vlak Sonja niet uit! Die kan er ook wat van : boren, timmeren, schroeven, zagen, metselen, noem het maar op. Als kind en tiener heeft ze vaak haar vader geholpen. Vandaar.
Soms klussen we samen. Ze doet dat vaak anders dan ik, maar dat komt omdat ze een vrouw is. Vrouwen doen veel dingen anders dan mannen. Maar het zijn vele wegen die naar Rome leiden en daar gaat het om; het eindresultaat. Zo heeft ze samen met een eveneens handige schoondochter de tuinzit gemaakt van overbodig geworden steigerhout. De bijbehorende kussens heeft ze ook zelf gemaakt. Net als de schermpjes tegen inkijk, die het tuinhek versieren. Ze heeft ook een zonnescherm gemaakt voor het Velux tuimeldakraam. Als er plannen zijn, brainstormen we samen over mogelijke oplossingen. Daarbij proberen we een zo hoog mogelijk rendement te halen uit de te plegen investeringen. Om die reden kijken we geregeld bij kringloopwinkels en op internet. In heel veel gevallen hebben we gratis materialen gescoord. Ook door plannen aan anderen bekend te maken.
Sonja gaat ook over de planten en bloemen. Vandaar dat het huis er nu erg fleurig uitziet. Afgezien van klussen is ze ook een ster op het gebied van handwerken en (Indisch) koken. Ik kan niet anders zeggen dan : Hoera, mijn vrouw is klusser!