vrijdag 24 juni 2016

Aanpassingen camper

Nu we een camper hebben gekocht hebben we ons eisen- en wensenlijstje eens opnieuw bekeken. Er ontbreekt een aantal zaken. Er zit geen trekhaak onder de bus. De koelkast (was verwijderd -zie foto) hebben we gelaten voor wat het is, want we bouwen toch een andere / grotere in. In de huidige kan je net een doosje met zes kroketten in de vriezer doen. Veel te weinig!! Slechts één stoel kan 180 graden draaien. No problem.
Het vaste bed achterin is net te krap. De binnenruimte is 185 breed. We willen, net als in onze caravan, twee al dan niet aangepaste lattenbodems plaatsen met comfortabele matrassen erop. Net als in de caravan worden de beide opbergruimtes links en rechts langs de wand, dan niet meer gemakkelijk toegankelijk. Tenzij je telkens het bed verwijderd en weer plaatst. Onhandig dus. Daarom gaan we aan de achterzijde van de bergruimte van de zijwanden deurtjes maken. Zo worden die ruimten tot altijd bereikbaar omgetoverd. Misschien maak ik er lades in of kastjes op wieltjes, die je er zo uit kunt trekken en weer terug kunt duwen.
Het keukenblokje wordt wat kleiner, zodat er ruimte voor het vaste bed ontstaat. We willen ook iets bedenken zodat we ook buiten kunnen koken. Dat moet dus voor de Belastingdienst een vaste en voor ons een mobiele kookplaat worden. Tom Poes verzin een list!
Aan de buitenkant willen we een luifel monteren. Maar we gaan er eerst een paar dagen op uit om aan de hand van feitelijk gebruik wellicht nog meer verbeteringen aan te brengen. Al met al moet ik nu wel even mijn actielijstje in de gaten houden. Er wachten immers nog meer klusjes. Het dakvenster is gelukkig goedgekeurd. Die kan ik dus ook afwerken met een lijstje.