donderdag 2 juni 2016

Rutte chanteert Britten

Ook onze minister-president Mark Rutte doet mee met de trend vanuit de EU om andersdenkenden te chanteren door het uiten van  bedreigingen. De Britse voorstanders van een Brexit willen een puntensysteem invoeren voor immigranten. Overigens lijkt het mij normaal dat aan immigranten (dus geen echte vluchtelingen) bepaalde eisen gesteld worden. Andere westerse landen doen dat al jaren.
Immigranten moeten immers aan de slag en op klaplopers en criminelen zit men niet te wachten. Met de laatsten is de EU flink de mist ingegaan. Onze deuren staan wagenwijd open voor allerlei geteisem, met alle gevolgen van dien.
Ik hoop dat de Britten, zonder zich te laten beïnvloeden door al die bedreigingen, oprecht hun stem zullen uitbrengen. Ongeacht de uitslag zie ik het referendum als een waarschuwing richting de EU en de koers die ze vaart. Het moet op veel terreinen anders. Democratischer en vooral met respect naar de individuele lidstaten toe. Rutte gedraagt zich als een puber : doe jij dit, dan doe ik lekker dat! Ik zeg : "Rutte, doe 's normaal jôh!" Het is weer een typisch voorbeeld hoe de EU met de autonomie van leden omgaat. De totalitaire trekken van de EU groeien met de dag.
In Duitsland heeft men de moordpartij op Armeniërs officieel als genocide geaccepteerd. De Duitse Turken zijn boos. Zouden ze nu teruggaan naar eigen land....? Of gaan ze in hun gastland herrie trappen? Drie keer raden. Overigens heeft Merkel zichzelf, de NAVO en Europa in een nog lastiger parket gebracht met Turkije.
Hoe zal Merkel reageren indien de Brexit wint? Komen de V2's dan weer tevoorschijn? Wordt Londen weer aangevallen? Op de Eu de rug toekeren schijnt de doodstraf te staan.