dinsdag 28 juni 2016

Het EK 2016

Veel aandacht krijgt het EK van mij niet. De keren dat ik naar wedstrijden heb gekeken, zijn op een hand te tellen. En dan heb ik ze niet eens helemaal gezien. Meestal kijk ik even als er weer zo'n reclameblok verschijnt op de zender waar wij naar kijken.
Ik heb wel onze beste scheids zien blunderen. Maar ja, onze scheidsrechters zijn niet bepaald echt goede. Hun niveau is gelijk aan dat van ons voetbal hè.
Gisteren zag ik hoe Engeland gewipt werd door de bonkige boerenvoetbal spelende IJslanders. Dat was gewoon weer een slechte wedstrijd. Veel knulligheid met balverlies en een abonnement op foutieve voortzettingen.
Zelfs in een dode spelsituatie (hoekschop of vrije trap) zijn de overbetaalde beroepsvoetballers niet in staat een bal fatsoenlijk te plaatsen. Ik verbaas me er ook over, dat spelers alle tijd hebben en nemen om met de bal aan de voet rond te kijken en die bal vervolgens naar een tegenstander trappen. Of ze hebben zeeën van tijd en trappen de bal wild weg. Tja, het is en blijft een dom spelletje.
Niet alleen dom, ook gemeen. De trend is om de noppen onder de schoenen als wapen te gebruiken. Er wordt gaandeweg steeds meer gedoogd. Nog even en je mag elkaar de kleren van het lijf scheuren en het ziekenhuis in schoppen. Zolang je maar van de scheids afblijft.
Ik heb tot nu toe weinig naar de Nederlandse zender gekeken. Anders beloop ik de kans die ouwe wijvenpraat van Frans Snoeks te moeten aanhoren. Dat is dan weer het leuke van het EK : dezelfde wedstrijd kijken maar dan met professioneel commentaar.