vrijdag 3 juni 2016

Intussen in Oekraïne

In Oekraïne is het nog steeds erg onrustig, om niet te spreken over oorlog. Maar het land wil blijkbaar nog meer oorlog, gezien de uitspraken over Rusland. Oekraïne beschuldigt Rusland ervan een oorlog met Oekraïne te willen beginnen. Rusland ontkent de beschuldiging. Maar misschien laat Amerika zich wel opjutten. Dat land is constant op zoek naar nieuwe killing-fields. Oekraïne zou bij een eventuele oorlog binnen een paar dagen overmeesterd zijn. Maar of daarmee het Oekra-probleem opgelost zou zijn? Het zou een veel groter probleem kunnen genereren : een wereldoorlog.
Deze maand wordt in Oekraïne een soort Gay Parade gehouden voor en door homo's. Op 12 juni a.s. is het zover. De Oekraïense nationalisten (je weet wel, van die schilderijen) hebben al bekend gemaakt, dat het die dag een bloedbad zal worden. So what? Wij hebben tenminste gelukkig weer een schilderij terug van die aardige Oekraïense boeven.
Zoals bekend wordt in het oosten van het Oekraïense land nog steeds gevochten tussen pro-Russische opstandelingen en reguliere Oekraïense troepen. Het gaat er grof aan toe. De Verenigde Naties maakt zich ernstig zorgen over het feit, dat de  Oekraïense regering humanitaire hulpverlening aan oorlogsslachtoffers in de Donbass (Donetsbekken) weigert. Vluchtelingen kunnen alleen naar Rusland ontkomen, omdat Oekraïne vluchtroutes aan de westkant volledig heeft afgesloten. Van je Oekraïense landgenoten moet je het dus ook niet hebben. En wie eenmaal in Rusland terecht is gekomen, wordt als pro-Russisch beschouwd. Maar ja, dat overkwam veel Nederlanders ook toen ze na dwangarbeid in het nazi Duitsland terugkeerden.