vrijdag 10 juni 2016

Kind aangereden

Lancasterdraaf
Gisteravond rond 9 uur is een kindje op een fietsje door een auto aangereden op de Lancasterdreef. De omgeving was afgezet om eerste hulp te bieden. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen. De politie is uren lang bezig geweest om het ongeval vast te leggen. De oorzaak is (nog) onbekend. Robert en Carina waren op weg naar huis, toen ze op de wegafsluiting stuitten. Er lag een fiets op de grond met daar omheen boodschappen. Midden op de weg stond een auto en lagen er nog meer boodschappen op straat. Wat ze toen niet gezien hebben, was dat aan de voorzijde van de auto een kinderfietsje lag. Afgaande op de tv beelden heeft de betrokken automobilist in die zin op tijd geremd, dat het fietsje niet overreden is. Het schijnt wel een paar meter over de straat zijn voortgeduwd. In veel gevallen blijkt 30 km/uur toch nog te snel te zijn.
Al met al zijn er feitelijk drie slachtoffers : het kindje, de begeleider en de automobilist. Ze zullen lang herinnerd worden aan dit ongeval. Misschien is het ook beter om Sesamstraat wat vroeger uit te zenden.
Gistermiddag zagen we twee kleine kinderen hier in de buurt lopen. Ze waren van een leeftijd waarvan wij als zich verantwoordelijk voelende en handelende ouders : "Zoiets sta je als ouders niet toe!"
Snapshot rtv Fleovland
Toen ik vanmorgen even een boodschap ging doen, hoorde ik vlakbij dezelfde plek van het ongeval een vrouw een schreeuw geven. Toen ik richting het geluid keek, zag ik een ventje op een loopfietsje pardoes de straat oprijden. Zijn moeder liet de wandelwagen staan en rende achter het ventje aan. Gelukkig kwam er geen verkeer aan. Al eerder schreef ik over een jochie op een fietsje, dat ook geregeld zonder op of om te kijken pardoes de straat oprijdt. Sorry hoor, maar ik krijg telkens weer bevestigd dat kleine kinderen nauwelijks onder toezicht staan. Ze zijn doordeweeks laat op straat, er is weinig tot geen toezicht en overdag worden anderen gecharterd om op ze te letten. Het aantal kinderen dat in pauzes op school blijft en na schooltijd door anderen wordt opgehaald of in de naschoolse opvang terecht komt, vind ik schrikbarend hoog. Het ouderschap is niet meer wat het geweest is. Het is ondanks (of dankzij?) de aanwezigheid van kinderen nog steeds IKKE.