maandag 15 augustus 2022

Woke aan zet

Men wil voor dikke mensen een aparte stranddag organiseren. Dan hoeven ze zich niet te schamen of druk te maken over wat anderen van hen vinden. Ze hoeven ook dan niet bang te zijn, dat dierenliefhebbers de zonnende dikkerds weer terug in zee willen duwen of rollen. En ze kunnen zonder commentaar en/of afkeurende blikken snacks eten. Eerlijk gezegd had ik eerder een aparte stranddag verwacht voor lhbti+ 'ers. Maar ja, daar zitten ongetwijfeld ook dikke mensen bij en mensen die zich net even anders voelen.
Gay mag ook niet meer, want dan voelen al die anderen (behalve hetro's) zich uitgesloten. Dus heet de optocht Canal Pride. Raar, want met 'kanaal' wordt door anderen de anus bedoeld. Ik snap het allemaal niet meer.
Komt er ook een stranddag voor AOW'ers? Dan hoeven ze op zo'n dag geen gezeur aan te horen over het feit dat ze na ruim 30 jaar hard werken van hun spaarcenten genieten, over hun grijze haren en dat ze niet altijd op kleinkinderen willen passen.
Zwarte zaterdag wordt ook vast een stranddag, net als de witte donderdag. Op 4 mei mogen alleen Duitsers op het strand en op 5 mei iedereen die zich bevrijd voelt. Het zal met name op 5 mei erg rustig zijn op het strand.