vrijdag 12 augustus 2022

Incompleet

Als ik het aandachtsgebied van mijn project moest afbakenen, dan kwam ik ook overlappingen tegen met andere gebieden binnen een organisatie. Daar moest ik dan rekening mee houden en voor goede aansluitingen zorgen.
Nu het steeds vaker warmer wordt, spreekt men nadrukkelijk over (drink)water. Dit jaar staat Europa niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in brand. Met name in het zuiden van Europa woeden bosbranden. Oké, het was niet anders te verwachten, want uit het zuiden komt de meeste ellende vandaan. In het algemeen vind ik dat het project Klimaat van de overheid nogal wat gaten vertoont, met aan de andere kant overdreven eenzijdige acties. Kortom, er is wat mij betreft geen sprake van een evenwichtige en geloofwaardige  aanpak, waarin met alle facetten van een klimaatverandering rekening gehouden wordt. Het beleid maakt duidelijke dat er in het geniep een andere agenda gehanteerd wordt.
Het is maar goed dat er geen groot datacenter van Meta / Facebook in Zeewolde komt. Een soortgelijk centrum van Microsoft in Wieringermeer zoop afgelopen jaar 84 miljoen liter DRINKWATER op. Volgens het CBS is het 'maar' 1 miljoen liter per jaar wat datacenters verbruiken. Hoe dan ook, waarom geen regenwater? En waarom geen gesloten koelsystemen? Er zijn in ons land veel datacenters. Ergo, we zijn niet alleen vanwege de opgeslagen kernwapens een A-target voor een vijand, maar ook voor wat betreft de communicatie. Zeker als het datacentra zijn van Amerikaanse en/of Britse eigenaren. En dan heb ik het nog niet over de digitale veiligheid / privacy. Wat dat betreft vormt Amerika een grotere bedreiging dan China en/of Rusland. De grootste bedreiging komt uit Den Haag, waar men druk doende is Nederland failliet te maken.