woensdag 24 augustus 2022

Weer onvoorbereid

Gisteren zijn we weer naar een caravan gaan kijken. We hadden daarvoor een afspraak gemaakt met de verkopende partij. De sleurhut stond op een camping, dus konden we ook de voortent enz. goed bekijken. Onderweg waren we wat blij met de airco. Het was nogal warm. Op de camping aangekomen, baalden we weer. We maakten op afspraak speciaal een ritje en wat krijgen we te zien? Een rommelige en hier en daar zelfs vieze caravan en voortent.
Als je de caravan betrad, leek het alsof je op een waterbed stond. De vloer golfde letterlijk onder je voeten. De caravan was alles behalve voorbereid op de komst van bezoek in dit geval mogelijke kopers. Het was niet alleen een rommeltje van kledingstukken links en rechts, een nauwelijks opgemaakt bed en allerlei andere losse spullen. Het was hier en daar ook vies. Een vies aanrecht met dito spoelbak, de badruimte was ook vies en rommelig. In het wastafeltje zaten de restanten van tandpasta en zwarte aanslag. Het geeft een indruk hoe deze eigenaren met hun caravan zijn omgegaan. De dissel was niet afgedekt, dus de koppeling en handrem waren roestig. Een blik onder de caravan, terwijl Sonja en de eigenaar in de caravan stonden, leerde dat de vloer heel erg doorboog. Het chassis was gegalvaniseerd, dus in orde. De banden waren uitgedroogd en kenden weinig profiel. De deur van de caravan was bobbelig aan de binnenkant. De afwerklaag liet los. We hadden binnen 5 minuten al een besluit genomen : Nee!! We hadden weer een verkoper getroffen, die zich niet weet hoe iets voor verkoop te presenteren. Moet ik een volgende keer soms erop aandringen dat men de boel eerst wat opruimt en schoonmaakt??
Op de terugweg zijn we nog even in Kuinre geweest. Op de parkeerplaats van de voormalige camping stonden heel veel Daf 33 auto's geparkeerd. Prachtig! We hebben daar een nostalgische wandeling gemaakt over het terrein, waar we begin jaren 90 onze vrije tijd doorbrachten in een stacaravan (pijl op de foto geeft plekje aan). Met het Kuiderbos aan de andere kant van de weg (achter de stacaravans) was het een ideale omgeving met o.a. Lemmer op zo'n 12 km afstand. Het is nu een zeer fraai chaletpark geworden, met prachtige vakantieverblijven. Het sanitair gebouw dat al jaren onafgebouwd stond, heeft men afgebroken. Er is nu een speelruimte. Het geheel oogde erg verzorgd. We spraken nog een bewoonster, die erg tevreden is over het park en de omgeving. De dertig jaren zijn voorbij gevlogen.