woensdag 17 augustus 2022

In de regen

Heerlijk zeg, die regen! Vanmorgen hebben we de aanhangwagen van een van de kids opgehaald. Maar voor het zover was, moesten we eerst even in het ziekenhuis zijn. Onderweg begon het te regenen. Bij aankomst regende het nog. Maar toen ik buiten stond te wachten barstte er een flinke bui los. Hoera! Ik stond buiten in het hok waar de betaalautomaten staan voor de parkeerkosten. Ik kreeg daar gezelschap van een mevrouw, die wat moeilijk liep. Natuurlijk raakten we in gesprek. Ze vertelde dat ze van Curaçao komt en nu in Almere woont. Een groot verschil : van een tropisch eiland naar grauw beton.
Ze werd in de stromende regen opgehaald door haar schoondochter. Toen de auto aan de overkant parkeerde, bood ik haar mijn arm aan om haar naar de overkant te helpen. We waren net onder het afdakje vandaan gestapt, toen de schoondochter vanuit de auto riep : "Blijf maar daar staan, ik kom met een paraplu!" Dus liepen we terug en werd mevrouw na dankzegging van beide dames onder een paraplu naar de auto geholpen.
Na het bezoekje zijn we de aanhangwagen gaan ophalen. Toen ik hem had aangekoppeld, vertrouwde ik het niet zo. Ik hoorde de koppeling namelijk geen vertrouwde 'klik!' geven. Maar getrek en gesjor deed de dissel niet bewegen. Toch reed ik maar stapvoets even over wat drempels. En ja hoor, de aanhanger schoot van de trekhaak en bleef aan de breekkabel (van dik staaldraad) hangen. Toen ik hem daarna weer aankoppelde hoorde ik wel de bekende luide klik. Gelukkig is de wagen niet tegen de achterkant van de Matrix gestoten.
In Dronten hebben we de bak met water onder vuur genomen. Eh... Gewassen dus. Hij zag er niet uit vanwege de groene aanslag. Morgen ga ik naar Nieuwegein om wat sloopwerk te doen voor een andere zoon en zijn vriendin. Daar kom ik dan aan met een bijna witte bak.