maandag 29 augustus 2022

Einde vakantie

Omdat we tegen etenstijd weer thuiskwamen, besloten we onszelf te verwennen met een loempia. Onderweg werd de plaatselijke Chinees gebeld. We kregen te horen, dat het bere druk was. We zouden pas tegen 18.15 uur de twee loempia's kunnen komen afhalen.
Het is einde schoolvakantie dus dat wordt afgesloten met een uitje naar de Chinees. Of men viert dat de kids weer naar school gaan.
De wachttijd was geen probleem, want we moesten thuis toch onze bagage eerst uitladen en opruimen. Rond 18.15 uur ben ik op de fiets gestapt om naar de Chinees te gaan. Daar trof ik een volle wachtkamer aan de afhaalkant en een rij mensen voor het restaurant aan de andere kant. Niet eerder heb ik daar zo'n drukte gezien. Als je voor een bestelling belt, krijg je een volgnummer. Raar was wel, dat klanten geholpen werden die een hoger volgnummer hadden dan ik. Misschien omdat ze veel meer besteld hadden? Dit keer geen Chinese medewerksters, maar alleen Nederlandse. De afhandeling verliep nogal chaotisch. Er deed zich ook nog een groot probleem voor. Een klant had net afgerekend en wilde alsnog een biertje. Wat bleek? Ze wilden dat biertje bij zijn bestelling doen, maar die zat al in de kassa. Het duurde vrij lang, want  de dames waren aan het hoofdrekenen. Haha! Toen zei een van hen : reken het maar apart af. Zij was de slimste van de vier.
Uiteindelijk kreeg ik ook mijn loempia's. Het was toen al half zeven geweest. Normaal kan ik een bestelling na betaling direct meenemen. Dit keer niet. Het deed de loempia's nog lekkerder smaken.