woensdag 31 augustus 2022

Naar gedrag

Het is me al eerder gebeurd, dat ik in de loods bezig ben, terwijl een ondernemer het hek afsluit. Het terrein kent zo'n 14 loodsen waarvan sommige met kantoorruimte erboven. Er zijn twee grote hekken die toegang geven tot het terrein. Een van de bedrijven bevindt zich op een hoek, vlakbij zo'n hek. De huurder van die loods heeft de nare gewoonte om niet alleen het hek aan zijn kant af te sluiten, maar ook dat aan de andere kant. Ongeacht of er nog anderen aan het werk zijn. Beide zware rolhekken staan de hele dag open. Zelfs als meneer eerder afsluit, doet hij beide hekken dicht.
Toen mij dat de eerste keer overkwam riep ik dat ik nog bezig ben en dat ik zelf een sleutel van het hek heb. Ik moest toen aandringen om te voorkomen dat hij het tweede hek ook zou afsluiten. Vandaag deed meneer het weer, terwijl hij zag dat ik bij de loods was.
Meneer doet alsof hij de baas van het terrein is, terwijl hij gewoon een van de vele huurders is. Hij doet het omdat hij bang is dat in zijn loods ingebroken wordt. Hij vindt het ook vervelend wanneer anderen langs zijn loods rijden, terwijl dat onvermijdelijk is. Meneer rijdt zelf wel rond de loodsen als ie z'n motor test. Naar ik inmiddels  begrepen heb probeert hij op het terrein zo'n beetje de boel naar zijn hand te zetten. Hij wil de regels daar bepalen, terwijl de verhuurder en de overige huurders (die allen een sleutel van de beide hekken hebben) dat niet pikken. Ik heb weliswaar ook een sleutel van het hek, maar het blijft vervelend. Gisteren werd het hek weer afgesloten terwijl ik bij de loods zichtbaar bezig was.