vrijdag 26 augustus 2022

Om de hoek!

Zoals je weet zijn we sinds de verkoop van de kampeerbus op zoek gegaan naar een caravan. We gaan weer terug naar de tijd van een Matrix met een caravan. We waren stad en land aan het afzoeken, vooral vanachter een bureau. Ik had namelijk een zoekopdracht uitstaan op een landelijke verkoopsite.
Toen ik gisteren in de namiddag mijn e-mail controleerde, zag ik een berichtje over een caravan die hier in de buurt aangeboden werd. Op papier zag ie er aantrekkelijk uit voor ons. Knus, licht van gewicht, compleet met vrijwel nieuwe voortent en verzorgd ogend.
De sleurhut heeft een eigen gewicht van 550 kg en heeft een laadvermogen van 190 kg. Dat dwingt ons tot effectief en efficiënt de bagage bepalen. Daarnaast hebben we ook nog de auto waar bagage in kan. 

Toen ik de verkoper belde, kreeg ik een vriendelijke man aan de lijn. Hoewel hij net in de auto gestapt was om naar Limburg te gaan, reed hij speciaal voor ons nog even naar de zaak. Het was namelijk zo, dat hij pas volgende week weer hier zou zijn.
We hebben de caravan goed bekeken. Dit keer kwamen de foto's overeen met het aangebodene. Gezien de prijs was te verwachten dat er hier en daar iets aangedaan moest worden. Hij is wel waterdicht en heeft een voortent van 1 jaar oud. Ik moet o.a. een handgreep goed vastzetten en slotjes van de disselbak vervangen. Maar met dat soort klusjes heb ik al eerder ervaring mee opgedaan. Omdat de dissel vrij kort is moet een fiets in de caravan geplaatst worden. Die zou recht door de deur op z'n plek gezet kunnen worden, als we het tafeltje van het zitje verwijderen. Alle ramen kunnen opengezet worden. Hoera! Ik zag stickers van recente keuringen. Na de inspectie, ja ik heb ook op de grond gelegen om de onderkant te bekijken, hebben we de koop gesloten. Komende week gaan we de caravan ophalen. Tot dan staat ie in een loods. Ik ga direct op zoek naar een stalling in de buurt.