zaterdag 20 augustus 2022

Subtiel

met toevoeging
Zoals bekend beklaag ik me geregeld over de manier waarop het nieuws gebracht wordt door onze nationale media. Men doet er van alles aan om de politieke voorkeur van de redacties weer te geven. Dat daarvoor de objectiviteit geweld aangedaan wordt, is geen punt.
Het nieuws bericht, dat Russische troepen een kerncentrale bezet hebben. Met gevolg dat het eveneens niets ontziende Oekraïens leger de bezetters van de kerncentrale beschieten. Maar eht nieuws wordt dusdanig gebracht, dat het de indruk wekt, als zouden Russen de centrale (= ook Russen) beschieten. Het wordt heel subtiel veranderd door slechts een paar woorden weg te laten. Want Oekraïne en negatieve berichten gaan natuurlijk niet samen. Gelukkig overweegt Rusland de centrale buiten werking te stellen vanwege het grote gevaar. Want wie zit er nu op een tweede Tsjernobyl te wachten? Afgezien van het Oekraïens leger i.c. Zelensky?
Bij de NOS denkt men dat de gemiddelde lezer dom is. Niet alleen de NOS ook het kabinet denkt zo. Men presenteert cijfers die vergeleken worden met die ten tijde van de coronagekte. Onzin natuurlijk! Men moet ze vergelijken met cijfers van vòòr het coronabeleid. Dan is het erg schrikken. Want dan ziet men dat het erg slecht gaat met Nederland.