zaterdag 6 augustus 2022

Geluk bij een ongeluk

De Amerikaanse basketbalspeelster Griner is in Rusland veroordeeld wegens drugssmokkel. Natuurlijk protesteert Joe Biden tegen het vonnis van 9 jaar. 's Lands wijs, 's lands eer, Joe! Houd je gewoon aan de regels, dan heb je ook geen last van de sancties. Griner moet het maar zo zien : ze heeft 9 jaar extra geen last van het Amerikaans volkslied en ze kan afkicken. Daarna kan ze alsnog voor de Russische basketbalclub uitkomen.
Ik neem aan dat Nancy Pelosi heelhuids teruggekeerd is van Taiwan. Dat het vliegtuig waarin ze reist niet per ongeluk door een raket van het oefenend Chinese leger geraakt is. Het gekke mens heeft wel even de miljoenen levens van Taiwanezen in gevaar gebracht. Hoe egoïstisch een mens zijn kan. Of was ze weer dronken? Geluk bij een ongeluk : Pelosi heeft wel voor even de aandacht voor de enorme ellende in eigen land weten af te leiden. En China heeft nu een extra reden om Taiwan terug te pakken. Overigens is Taiwan voor Amerika (en dus het Westen) tot voor kort geen oorlog waard geweest.
Een Zeewoldenaar heeft samen met wat kornuiten uit het niets een aantal jongelui op een skatebaan zwaar mishandeld. Nou ja, uit het niets. Eerder had een fatsoenlijk en verstandig meisje geweigerd met de hoofddader te dansen. Ze kon hem blijkbaar goed lezen. De man was daar zo boos over geworden, dat ie besloot om samen met zijn vriendjes even af te reageren. Hij zag in een paar jongens op een skatebaan prima slachtoffers. Natuurlijk heeft de rechter weer alle begrip voor de afgewezen hoofddader. Dus kreeg hij een relatief lichte straf. Het slachtoffer met het toegetakeld gezicht heeft een veel zwaardere straf gekregen. Al is hem wel een schadevergoeding toegewezen. Maar of ie het geld ook van de dader zal krijgen, is maar de vraag. Zo'n dader heeft maar weer eens alle geluk. Hij heeft niet eens een gevangenisstraf opgelegd gekregen. Hopelijk heeft het slachtoffer ook wat geluk en zal Justitie de schadevergoeding uitbetalen en die verhalen op de dader. Dat zou het slachtoffer wat rust geven.