woensdag 17 augustus 2022

In de regen -2-

Verandering van spijs doet eten, verandering van weer doet klagen. In ons land wordt veel over het weer gesproken. Vaak is het een onderwerp waarmee een gesprekje gestart wordt. Zo ging het ook in dat hokje bij het ziekenhuis. Haha! Ik ken mensen die klagen over het weer, ongeacht of het regent, de zon schijnt, sneeuwt of waait. Het is nooit goed. We komen ook zo klagende campinggasten tegen. Ongeacht het weer proberen wij van elk moment te genieten. Er is altijd wel weer een alternatief te bedenken als het regent. Zo houden wij de regie over een leuke vakantie. De regie uit handen geven aan het weer is nogal onverstandig. Dan moet je vakantie wel verdiend hebben om fraai weer te hebben. Haha!
Over regen gesproken, een politieagente heeft met een waterkanon gericht gespoten tegen het hoofd van een demonstrerende vrouw. Oeps! Dat mag niet, mevrouw. Zo'n ding is om over de mensen te sproeien, alsof er plots een plensbui valt. De demonstranten krijgen zodoende een nat pak en dan lopen ze misschien weg. Het laatste is dan wel afhankelijk van... het weer.
Nu deze agente vervolgd wordt, staat de vakbond van het korps op tilt. Men schreeuwt zelfs dat het gezag van het korps (nog meer) ondermijnd wordt. Het protest geeft aan, dat ook binnen het korps medewerkers blijkbaar liever niet hun verantwoordelijkheid nemen. Wat een land. De wet is er voor iedereen. Ik maak me al langere tijd zorgen over de kwaliteit en het optreden van onze hermandad. Maar misschien moet ik dat niet doen, want ook dat wordt niet altijd op prijs gesteld.