woensdag 31 augustus 2022

Leegstand

Alleen al in onze buurt zie ik vijf lege eengezinswoningen staan. Ze zijn al een paar maanden geleden vrijgekomen. Ze zijn opgeknapt en gereserveerd voor buitenlanders. Zelfs de tuinen zijn aangepakt. Een beetje zinloos, want er staat nu zeer hoog onkruid (foto). Dat ze niet voor Nederlanders bestemd zijn leid ik af uit het feit, dat voor en/of na het vrijkomen geen nieuwe huurders zijn komen kijken. Ik vind het een grof schandaal dat mensen die al zo lang op de wachtlijst staan, plaats moeten maken voor buitenlanders. Mensen die helemaal niets voor ons land gedaan hebben.
Er is een wet geactiveerd, die het mogelijk moet maken om bevolking te verplaatsen. Die wet dateert uit de jaren 50 en is naar aanleiding van de Duitse inval aangenomen. Nu wil men de wet gebruiken om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Daarvoor moet Nederlanders plaats gaan maken. Wat maken Oekraïners zo bijzonder, dat wij wellicht onze woning moeten verlaten voor hen? En : gaat het wel om Oekraïners? Volgens mij niet. De Oekraïense vluchtelingen worden als dekmantel gebruikt om de stroom asielzoekers te herbergen. Ik zie hier in onze buurt de verschijnselen; er komen steeds meer buitenlanders hier te wonen. En dan beperk ik me slechts tot onze eigen woonomgeving.
In het algemeen is het zo, dat de overheden misbruik maken van onze ellende. Komt bij dat de overheden veel extra geld innen te wijten aan door hen veroorzaakte ellende.