donderdag 11 augustus 2022

Klussen in de zon

Je zult met dit weer buiten moeten werken. Dat is een ware straf. Die straf wordt nog zwaarder als je dan ook nog zogenaamde veiligheidskleding aan moet. Zo veilig is die kleding dan niet meer. Zelf ben ik zonder die kleding buiten bezig geweest. Rond het middaguur ben ik op mijn fiets naar de bouwmarkt gereden. En weer terug. Met een petje op en ik heb me vooraf ingesmeerd, om te voorkomen dat ik van bruin naar zwart verkleur.
Ik heb een schommelhaak gekocht. Op de trekhaak van de Matrix ontbrak een oog voor de breekkabel van een aanhanger of caravan. Zo'n schommelhaak met gewoon schroefdraad vind ik erg handig. Door de krul is de kabel eenvoudig aan te brengen en hij komt niet gemakkelijk los. Er is ook een speciale klem / beugel, die om de trekhaak bevestigd moet worden. Maar ik vind de voorziening voor de breekkabel waardeloos. Ik ben de dikkere (staal)kabels gewend en die krijg ik amper door de openingen gedrukt.
Ik heb het stuk met schroefdraad van de haak op maat ingekort. Voor de montage was al een oog aanwezig. Ik heb de haak met zelf borgende moeren vastgezet. Hij zit als een huis. Toen ik klaar was, voelde ik de zon op mijn rug prikken. Dus vlug maar naar binnen.
Later ben ik nog in het schuurtje bezig geweest met wat geklus. Totdat het zweet mij op mijn toet begon te komen. Toen ben ik maar weer naar binnen gevlucht. Ik heb ik elk geval weer wat gedaan vandaag. Ondanks de hoge temperatuur.