donderdag 25 augustus 2022

De asielzoeker heeft gelijk

Mevrouw Sigrid Kaag is er ziek van geworden. Er zijn mensen die haar het ergste toewensen. Zo ben ik dus niet. Ik hoop alleen dat ze wel geneest, maar niet meer in de politiek terugkeert.
Wat kunnen we nog meer doen om te besparen op energie? Gaan we maar weer met de hand wassen? Moet ik Fenna's staart opbinden, zodat de buitendeur wat eerder sluit? Zet ik de mechanische ventilatie uit? Doen we het vrieskastje uit en beperken we ons tot het vriesvak van de koelkast? Gaat de thermostaat van de verwarming straks van 19 Celsius naar 17 Celsius? Of mag Fenna toch maar op de bank en misschien ook nog op bed? Gaan we alsnog zelf zonnepanelen inzetten? (als we het laten doen via de verhuurder, dan moeten we de overkapping afbreken). Draai ik een deel van de energiezuinige lampen eruit? Ga ik een houtkachel installeren? Gedroogde koeienpoep stoken (hoera vir die boer hoera!) en mijn papierbak leeghouden? Moeten we in huis gaan trimmen om warm te blijven?
Gaan we op andere tijdstippen (laag tarief) warm eten? Of ga ik iets knutselen, zodat ik bij een laadpaal stiekem in de auto mijn prak kan opwarmen? En hoe hoog zijn dan al de prijzen in de supermarkten? Moet ik een volkstuintje beginnen? En bewaken? Krijgen na 80 jaar weer een Hongerwinter, een Rutte-winter?
Volgens mij is er slechts één ultieme oplossing om aan al die zorgen te ontkomen. Ik meld ons aan in Ter Apel. Ik merk dat het gelijk van de asielzoeker steeds groter wordt : Nederland is een paradijs.