donderdag 4 augustus 2022

Oekraïense oorlogsmisdaden

Heel summier wordt soms melding gemaakt van oorlogsmisdaden begaan door het Oekraïens leger. Zo werd gemeld, dat Russische krijgsgevangenen gemarteld en o.a. door de knieën geschoten worden. Voor het overige proberen de politiek en de betaalde media te indruk te wekken, als zou alleen Rusland oorlogsmisdaden begaan. Weer zo'n typisch westerse houding.
Hoewel het al veel langer bekend is (via het internet en de onafhankelijke nieuwsmedia), komt nu ook Amnesty met een officiële beschuldiging aan het adres van Zelensky's leger. Zoals ik al eerder schreef betreft het de inname van posities door het Oekraïens leger in openbare gebouwen (waaronder ziekenhuizen en scholen) en woningen van burgers van waaruit zij de Russen aanvielen. Met gevolg dat die gebouwen door de Russen tot militaire doelen verklaard werden, met alle gevolgen van dien. Zoals ik al eerder schreef betreft het hier een conflict tussen Russen onderling. Die hebben dus een overeenkomstig strijdethos. Oekraïense burgers vertellen ook over de aanvallen op hen door hun eigen militairen, om vervolgens naar de Russen te wijzen.
Op bepaalde nieuwszenders werd het bericht van Amnesty gemeld. Niet in het journaal van de NOS, dat zich beperkte tot een bericht op Teletekst. Ook bekende linkse kranten houden het bericht van Amnesty weg van publicatie. Normaal staan de NOS en die kranten direct klaar om berichten van Amnesty te verkondigen, maar dit keer niet. Blijkbaar zijn de bevindingen van Amnesty volgens die media politiek niet correct of ondermijnen ze hun overdreven voorkeur / liefde voor Oekraïne, die zij via hun eenzijdige berichtgeving van betaalde journaille etaleren.
Op Teletekst werd onlangs melding gemaakt dat Rusland het Oekraïens Azov bataljon als terreurgroep bestempeld en dat de leden ervan als terroristen berecht zullen worden. Teletekst vermeld niet dat het Azov bataljon een ordinair wrede militaire nazi beweging is, vergelijkbaar met Hitlers SS. Veel westerse landen vinden de Oekraïense neonazi's geen probleem. Neonazi's in eigen land worden als staatsgevaarlijk beschouwd. Zo werd in Duitsland onlangs een mars van neonazi's door tegenstanders geblokkeerd. Maar Duitsland zelf steunt wel de Oekraïense neonazi's met wapentuig.