vrijdag 11 maart 2022

Zwaargewichten

Naar zeggen is de helft van de volwassenen te zwaar. Vooropgesteld : ik ook. Al is het afgemeten op de bekende gewichtswijzer zwaarder dan dat de assistente van de huisarts mij vertelt. Maar goed, te zwaar dus. In de zomermaanden val ik af. Ik denk vanwege het vele fietsen, veel drinken en gewoon of zelfs minder eten.
De mensen die veel te veel eten zou ik willen adviseren om tijdens het eten naar de tv zender TLC te zappen. En daar een aflevering van My 600 lb life te gaan kijken. Zelf ben ik dan in no time mijn eetlust kwijt. Ik heb na het zien van enkel de intro al gegeten en gedronken. Wat erg zeg! Ik word misselijk als ik die mensen zie en helemaal als ik ze zie eten. Vaak worden de eetverslaafden door hun eigen familie geholpen om nog meer kilo's te winnen. Dus ook zij zijn medeverantwoordelijk.
Wat eten en drinken betreft : alles met mate. En bewegen. Zelfs voor iemand als ik is het tamelijk lastig daaraan te voldoen. Ik moet vaak een beroep doen op mijn zelfdiscipline. Zo kies ik bewust voor lopen en fietsen en doe ik mijn best om tussendoortjes te mijden. Eén keer een bord vullen, uiteraard met gezond voedsel, hoort daar ook bij. Tenzij het nasi betreft. Haha! Vandaag is het patatdag. Maar dan wel met snijboontjes als hoofdmoot.